Bravida Finland merkittävässä roolissa Metsä Groupin Äänekosken Kerto LVL -tehtaan rakennusurakassa

Bravida Finland on mukana Metsä Groupin uudessa Kerto LVL -tehdasprojektissa ja tekee kohteessa ilmanvaihto-, putki-, automaatio- ja sähkötöitä. Kertopuutehdas tulee valmistamaan rakennusteollisuuden käyttämiä palkki- ja levymateriaaleja. Kohteen LVI-asennustyöt ovat parhaillaan täydessä käynnissä.   

Uutiset

Metsä Group rakentaa Äänekoskelle uutta Kerto LVL-tehdasta. Valmistuessaan tehtaan vuotuinen tuotantokapasiteetti on noin 160 000 kuutiota kertopuuta. Puuviiluista valmistettu Kerto LVL on korkean jalostusarvon rakennusmateriaali. Lujat Kerto LVL -tuotteet ovat materiaalitehokas ratkaisu lisätä puun käyttöä rakentamisessa ja ne varastoivat hiiltä koko elinkaarensa ajan. Bravida tekee merkittävään kohteeseen esimerkiksi ilmanvaihtotyöt kokonaisuudessaan. LV-töiden osalta Bravida toteuttaa pääasiassa tehtaan toimistotiloihin lämmitys-, jäähdytys- ja vesijohtotyöt. Lisäksi Bravida tekee jäähdytystöitä sähkötiloihin. Edellä mainittujen töiden lisäksi Bravida vastaa myös kohteen yleiskaapelointiurakasta ja rakennusautomaatiosta, jotka tehdään sekä tehtaaseen että toimistotiloihin.  

”Kohteen pinta-ala on noin 50 000 neliötä, joten ilmanvaihtokanavat ovat tämän takia poikkeuksellisen suuria. Kohteeseen tulee yhteensä muutaman kilometrin edestä ilmavaihtokanavia, mikä on suuri määrä. Varmistamme projektin onnistumisen tarkan suunnittelun ja toteutuksen avulla”, kertoo Bravidan Jyväskylän LVI:n yksikönjohtaja Tuomo Huuskonen.  

”Teimme hankinnat normaalin hankintamenettelyn mukaisesti ja Bravida täytti kohteelle asettamamme vaatimukset parhaiten. Olemme toimineet Bravidan kanssa aiemmin mm. Sairaala Novan työmaalla ja odotamme, että myös tässä laajassa projektissa hyvä yhteistyö jatkuu”, toteaa SRV Rakennus Oy:n suunnittelupäällikkö Jouni Tuppurainen. 

Urakka on nopeatempoinen. Bravida on aloittanut asennukset kohteessa kevään aikana ja asennustöiden tulee olla valmiina jouluun mennessä. Tämän jälkeen aloitetaan viimeistely- ja säätötyöt ja kohde luovutetaan 2025 syyskuussa. Tehtaan on arvioitu käynnistyvän loppuvuonna 2026. ”Olemme valmistautuneet tehokkaaseen aikatauluun tarkalla suunnittelemisella ja varmistamalla riittävän määrän asentajia kohteeseen koko projektin ajaksi”, Huuskonen kuvailee.  

Bravida on tehnyt sopimuksen kohteesta SRV Rakennus Oy:n kanssa. 

Lisätietoja 

Tuomo Huuskonen  
Yksikönjohtaja, LVI, Jyväskylä  

tuomo.huuskonen@bravida.fi
+358 40 530 9961