Aurinkopaneelijärjestelmä pietarsaarelaisille asuinkerrostaloille

Pietarsaarelainen asunto-osakeyhtiö sai syksyllä 2023 aurinkopaneelijärjestelmän. Bravida suunnitteli ja asensi  järjestelmän kahteen kerrostaloon, joista kummankin katolle asennettiin 42 aurinkopaneelia. Niiden ansiosta  taloyhtiö tuottaa itsenäisesti suuren osan sähköstä omiin tarpeisiinsa.

Uutiset

Alkutilanne

Bravida toteutti peruskorjaushankkeen pietarsaarelaisessa kerrostaloyhtiössä vuosina 2022–2023. Korjauksessa Bravida uusi kahden asuinkerrostalon viemäröinnin, ilmanvaihtokoneet ja sähköjärjestelmät. Peruskorjaushankkeen yhteydessä Bravida toteutti asiakkaan pyynnöstä lisätyönä taloyhtiön molempien talojen katoille myös aurinkopaneelijärjestelmän.

Ratkaisu

Bravidan henkilöstö vastasi paneelijärjestelmän suunnittelusta, laitteiden tilauksesta ja asentamisesta. Koska Bravidan henkilöstö oli jo kohteessa tekemässä peruskorjausta, samat työntekijät pystyivät toteuttamaan hankkeen nopeasti ja tehokkaasti lisätyönä. Bravidan kohteessa olleet asentajat kartoittavat paneelien asennuspaikat talojen katoilta.  Aurinkopaneelien asennon määrityksessä Bravida käytti simulointityökalua. Sen avulla paneelit voidaan suunnata aurinkoon nähden siten, että ne tuottavat mahdollisimman paljon energiaa.

Työn tehokkuutta lisäsi myös Bravidan itse tekemät käyttöönottotarkastukset sekä hankkeessa vaadittujen pöytäkirjojen ja dokumentaatioiden tuottaminen. Bravida pystyi hyödyntämään vastaavista hankkeista kertynyttä kokemustaan, ja muun muassa paneelit ja tarvittava laitteisto tilattiin Bravidan pitkäaikaiselta ja luotettavalta yhteistyökumppanilta. Bravida teki suunnitelmat ja toteutuksen tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Työ toteutettiin kokonaisuudessaan kahdessa viikossa. 

Lopputulos

Lopputulos on tehokkaasti ja turvallisesti toteutettu aurinkopaneeliratkaisu. Kummankin kerrostalon katoille asennetut laadukkaat paneelit tuottavat yhteensä 32 kilowattia sähköä. Paneelien tuottama sähkö riittää hyvin taloyhtiön ilmanvaihdon, saunan ja pesulan tarpeisiin.

”Olemme erittäin tyytyväisiä Bravidan asiantuntevaan apuun tämän projektin kanssa. Bravida suunnitteli toiveidemme perusteella tarpeisiin sopivan ratkaisun, ja projekti onnistui erinomaisesti. Yhteistyö Bravidan kanssa oli erittäin helppoa ja antoisaa. Kestävä kehitys leimaa Ebban toimintaa kauttaaltaan vaikuttaen sekä uudistuotantoon että kunnossapitoon", sanoo Kimi Blomström, tilaaja, Ebba Fastigheter.

Lisätietoja:

Anton Snellman
Projektipäällikkö, Bravida Finland Oy
Puh. +358 50 524 5041
anton.snellmann@bravida.fi